Massages

Even stilstaan en tijd voor jezelf nemen is geen overbodige luxe het is een goede manier om gezond te kunnen blijven en alle dingen te doen die je graag wilt doen. Vanaf nu kun je bij ons Sportcentrum terecht  voor een heerlijke massage.

Voor het maken van een afspraak belt u met:
Annelies Dalenoord 06 – 226 775 20

bekijktarieven

Ontspanningsmassage
Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een goed uitgevoerde ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.

U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij stress, rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. (rug, schouders, nek, hoofdhuid, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten en eventueel het gezicht) De massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.

Stoelmassage
Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage die door de kleding heen gaat en op een ergonomische stoel wordt gegeven. Bij deze vorm massage worden de nek, schouders, rug, armen, handen en het hoofd behandeld. De massage is ter voorkoming en behandeling van werkgerelateerde klachten zoals RSI en symptomen van stress. Het bevordert de bloedcirculatie en versterkt de natuurlijke afweer van het lichaam.

Hotstonemassage bij CareFit4All
Bij een hotstonemassage worden hete stenen op het lichaam gelegd. De werking hiervan is heel diepgaand. Na de legging van de stenen wordt het lichaam heerlijk gemasseerd met de warme stenen en met de handen. Basaltstenen werken sterk ontspannend. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en botten. Hierdoor lossen vermoeidheid en spanning op. Elke beweging met een steen komt overeen met vier handmatige strijkbewegingen, dus de werking van een massage met stenen kan beduidend meer effect hebben dan een gewone massage. Afvalstoffen worden afgevoerd, wat een positief effect heeft op de algehele gezondheid. Je kunt dit beschouwen als een diepgaande schoonmaak. Het opheffen van blokkades werkt vooral preventief in het voorkomen van disbalans. Ook werken de stenen aardend. Dit helpt spanningen beter afvoeren en brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid en het vermogen inspiratie om te zetten in materie. Verder wordt door het warmtegebruik de aanmaak van serotonine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor celregeneratie, dus werkt verjongend. Verder zorgt dit hormoon voor een ontspannen en blij gevoel.